English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ


1 πακέτο χοντρό σιμιγδάλι
1 ποτήρι σπορέλαιο
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
κανέλα
καρύδια


     Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει ρίχνουμε το σιμιγδάλι και αρχίζουμε να το ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρντιστεί ελαφρώς (όχι να καεί).Συγχρόνως φτιάχνουμε με τη ζάχαρη και το νερό το σιρόπι.Όταν το σιμιγδάλι πάρει το επιθυμητό χρώμα ρίχνουμε με προσοχή* το σιρόπι σιγά-σιγά.Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν πιει όλο το υγρό και η κουτάλα αφήνει δρόμο στο πάτο της κατσαρόλας.Γεμίζουμε κουπάκια ή με φορμάκια του δίνουμε σχήμα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.Αν μας αρέσει πασπαλίζουμε με κανέλα.Επίσης μπορούμε την ώρα που βράζει να ρίξουμε μέσα καρύδια.
    *Επειδή όταν ρίχνουμε το σιρόπι βγαίνει πολύ ατμός από την κατσαρόλα, αν έχουμε καλά είναι να φοράμε γάντια κουζίνας.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Protected by Copyscape Web Copyright Protection Software