English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

1 κουτί λαζάνια (που δεν χρειάζονται βράσιμο)
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιος
3 μέτριες μελιτζάνες (κομμένες σε κυβάκια)
3 κολοκύθακια (κομμένα σε κυβάκια)
1 κουτ.της σούπας ντοματοπελτέ
1 κρεμμύδια (ψιλοκομμένο)
λάδι
1 ποτήρι νερό
Για τη σάλτσα:
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 πιπέρια πράσινη (ψιλοκομμένη)
1 πιπέρια κόκκινη (ψιλοκομμένη)
1 κουτί ντομάτα σάλτσα
αλάτι, πιπέρι,ρίγανη
1 κύβο βοδινό
Για τη μπεσαμέλ:
6 κοφτές κουτ. της σούπας μαργαρίνη
6 κοφτές κουτ. της σούπας αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1 ποτήρι νερό
αλάτι,πιπέρι,μοσχοκάρυδο
διάφορα κασέρια

   Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ροδίζουμε τον κιμά,τις μελιτζάνες,τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι.Όταν μαραθούν προσθέτουμε το λάδι ,τον πελτέ ,αλάτι και πιπέρι  το νερό και αφήνουμε να βράσει για 15'.
   Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε ελάχιστο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.Ρίχνουμε
τη σάλτσα,τον κύβο,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και λίγο νερό και βράζουμε για 10'.
  Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη μαζί με το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.Προσθέτουμε το γάλα και το νερό συνεχίζοντας το ανακάτεμα.Μόλις αρχίζει να πήζει αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και μοσχοκάρυδο.Η μπεσαμέλ δεν πρέπει να είναι σφιχτεί, αν όμως συμβεί αυτό την αραιώνουμε με λίγο γάλα ή νερό.Αν σβολιάσει η μπεσαμέλ τη χτυπάμε για λίγο στο μπλέντερ.
 Σε ένα τετράγωνο ταψί ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα και στρώνουμε τα λαζάνια.Μετά κάνουμε στρώσεις σάλτσας,μπεσαμέλ,κιμά και κασέρια και πάλι το ίδιο.Τελειώνουμε με λαζάνια σάλτσα,μπεσαμέλ και τα τυριά.Ψήνουμε στους 180C πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει.
  Μπορεί να θέλει λίγη δουλίτσα παραπάνω είναι όμως πολύ νόστιμο και τα παιδιά τρώνε τα λαχανικά χωρίς να το καταλάβουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Protected by Copyscape Web Copyright Protection Software