English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ

1 κιλό φύλλα κρούστας
  για γλυκά
750γρ.φρέσκο βούτυρο
600γρ.καρύδια
2/3 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλλα
1/2κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού


 Η δόση αυτή είναι για το μεγάλο τετράγωνο ταψί του φούρνου.
 Σπάμε τα καρύδια στο γουδί ή στο μπλέντερ.Τα καρύδια είναι ωραία να τα νιώθεις όταν τρως τον μπακλαβά για αυτό πρέπει να είναι χοντροκομμένα.Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλλα και το γαρύφαλλο.Λιώνουμε το βούτυρο.Ανοίγουμε τα φύλλα. 
 Βουτυρώνουμε το ταψί.Στρώνουμε ένα φύλλο μπακλαβά και το βουτυρώνουμε.Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε άλλες 2 φορές.Σε κάθε φύλλο που βάζουμε από δω και πέρα βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με το μείγμα της ζάχαρης και με καρύδια.Η ζάχαρη και τα καρύδια δεν είναι ανάγκη να καλύπτουν όλη την επιφάνεια,γιατί καθώς στρώνουμε και πασπαλίζουμε από φύλλο σε φύλλο θα καλυφθούν όλα τα κενά.Αφήνουμε για το τέλος 4 φύλλα,με τα τρία σκεπάζουμε τον μπακλαβά όπως και στην αρχή,φύλλο και βουτύρωμα.Χαράζουμε τον μπακλαβά και τον σκεπάζουμε με το φύλλο που μας έχει απομείνει χωρίς να το χαράξουμε και αυτό το κάνουμε γιατί όταν ψήνεται ο μπακλαβάς τα χαραγμένα φύλλα γυρνάνε προς τα πάνω.Ψήνουμε στους 180C πάνω-κάτω για 35 λεπτά περίπου.
 Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε τον μπακλαβά μας.Φροντίζουμε και το σιρόπι και ο μπακλαβάς να είναι ζεστά.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Protected by Copyscape Web Copyright Protection Software