English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΣΟΥΠΑ ΤΑΡΑΤΟΡΕ




Μισό κιλό γιαούρτι
1 ποτηράκι λάδι
Μισό λίτρο νερό
1 αγγούρι ψιλοκομμένο 
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
αλάτι πιπέρι
λίγο δυόσμο ή άνηθο ψιλοκομμένα
ανακάτεμα όλα αυτά μαζί και διατήρηση στο ψυγείο... Κρύο, δροσιστικό και light
εγώ το κάνω συχνά το καλοκαίρι και είναι το βραδινό μας γεύμα αλλά βάζω και τριμμένο τυρί
http://www.easypedia.gr/el/articles/t/a/r/%CE%95%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1~TaratorBg.jpg_c8f1.html
Ευχαριστώ πολύ τη Μαρία γι'αυτήν την ωραία συνταγή.



ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΙΜΑΜ





5-6 μελιτζάνες
5-6 κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι,πιπέρι
ρίγανη,μοσχοκάρυδο
1 κούπα φρέσκια ντομάτα
1 κ.γ. πάστα τομάτας
ελαιόλαδο
1 κούπα νερό
1/2 ματσάκι μαϊντανό(ψιλοκομμένο)


     Πλένουμε και σκουπίζουμε πολύ καλά τις μελιτζάνες.Τις σχίζουμε κατά μήκος στην μια πλευρά.Αν οι μελιτζάνες είναι φλάσκες τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε τις μελιτζάνες.Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί βάζοντας από πάνω τη σχισμένη πλευρά και ανοίγοντας τες,έτσι ώστε να γίνουν σα βαρκάκια.
     Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα τσιγαρίζουμε στο ίδιο λάδι που ροδίσαμε τις μελιτζάνες.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και δίνουμε μια βράση για 5 λεπτά.
     Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια και ψήνουμε στους 180C για 45-50 λεπτά.Αν θέλουμε
τηγανίζουμε και λίγες πατάτες κυδονάτες και τις προσθέτουμε στο ταψί.Επίσης συμπληρώνουμε νερό στο σκεύος για να μην στεγνώσουν.
    Αν δε θέλουμε πολύ λαδερές τις μελιτζάνες όταν τις τηγανίσουμε τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 

ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ

ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ


  Αυτή η συνταγή υπάρχει στο ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ.Επειδή όμως το ψαρονέφρι έχει ωραία κοπή και βολεύει για μπουφέ σας τη δίνω και εδώ.Βέβαια αλλάζουμε τις ποσότητες ανάλογα με αυτούς που περιμένουμε.
Για τη συνταγή βλέπε εδώ:


http://spitikesgeuseis.blogspot.com/2011/05/blog-post_2678.html

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
έτοιμα σε 15'

2 φιλέτα χοιρινά (ψαρονέφρι)
2 κ.γ. βούτυρο
2 κ.σ. λάδι
1 κούπα ζωμός κρέατος*
1 σφηνάκι κονιάκ
200γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι.πιπέρι

       Κόβουμε τα φιλετάκια σε ροδέλες και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.Όταν ροδίσουν καλά ρίχνουμε το βούτυρο,το λάδι και μόλις λιώσουν το κονιάκ το οποίο και ανάβουμε.Προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι και το ζωμό.Μόλις μειωθεί ο ζωμός στο μισό ρίχνουμε την κρέμα να πάρει μια βράση και σβήνουμε.
       *Αν θέλουμε αντί για ζωμό μπορούμε να διαλύσουμε ένα κύβο βοδινό σε 1 κούπα ζεστό νερό.








ΤΥΡΙΑ

ΤΥΡΙΑ


   Εδώ σας δίνω μόνο μια ιδέα.Στολίστε μια πιατέλα με διάφορα τυριά όπως:φέτα,ροκ-φορ,καπνιστό τυρί και ότι άλλο σας αρέσει.Ρίξτε μέσα στη πιατέλα κάσιους,καρύδια,αμύγδαλα και κρακεράκια.
  Για πιατέλα χρησιμοποιήστε αν έχετε μια ξύλινη βάση.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ
(23-25 κεφτεδάκια)

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 φέτες ξερό ψωμί
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
1 αυγό
1/3 κούπα ελαιόλαδο


    Περνάμε στο μπλέντερ το ψωμί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.Ενώνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.Αφήνουμε να σταθεί το μείγμα για μια ώρα και πλάθουμε σε μικρά στρόγγυλα κεφτεδάκια.Τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι.

ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ


ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ

20 ντοματίνια
1 κουτί τόνο
χυμό λεμονιού
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 κ.σ. μαγιονέζα
3 αυγά βραστά (ψιλοκομμένα)
μαϊντανό

     Πλένουμε τα ντοματίνια και τα αδειάζουμε.Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και γεμίζουμε τα ντοματίνια. 

ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ


20 στρόγγυλα σφολιατίνια
σάλτσα κιμά
μπεσαμέλ
τριμμένο κεφαλοτύρι


     Βάζουμε τα σφολιάτινια σε βουτυρωμένες θήκες ψησίματος.Προσθέτουμε 2 κουταλιές από το μείγμα του κιμά , από πάνω σκεπάζουμε με μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.Ψήνουμεγια 30 λεπτά στους 180C.
Για τη μπεσαμέλ βλέπε εδώ:
http://spitikesgeuseis.blogspot.com/2011/05/blog-post_6141.html
Για τη σάλτσα κιμά βλέπε εδώ:
http://spitikesgeuseis.blogspot.com/2011/05/blog-post_6988.html

ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ


1/2 κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι(ψιλοκομμένο)
1 κούπα τριμμένη τομάτα
1 κ.σ. πάστα τομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
μοσχοκάρυδο
1/3 κούπα ελαιόλαδο
1 κύβο βοδινό προαιρετικά


    Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τον κιμά.Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί.Προσθέτουμε τη σάλτσα και την πάστα τομάτας,το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 20 λεπτά.Αν θέλουμε βάζουμε έναν κύβο βοδινού προαιρετικά.         
   Ιδανική σάλτσα για ζυμαρικά και για παστίτσιο. 

ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ

1 κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. βούτυρο
1 μικρό κουτί μανιτάρια
1 κύβο βοδινό
αλάτι,πιπέρι
1 σφηνάκι γάλα

     Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια.Σβήνουμε με την κρέμα και ρίχνουμε τον κύβο ,το αλάτι και το πιπέρι.Προσθέτουμε ένα σφηνάκι γάλα,ανακατεύουμε και σβήνουμε.Αυτή η σάλτσα ταιριάζει με ζυμαρικά,με ψητό κρέας και με σνίτσελ.Μην βράσετε πολύ την σάλτσα γιατί πήζει όσο στέκεται.

ΜΕΝΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

     Επειδή πολλοί από μας έχουμε πει τη φράση "τι μαγειρεύεις αύριο;".Επειδή το μυαλό κολλάει και κάνουμε σα να μη ξέρουμε ούτε ένα φαγητό γι'αυτό σκέφτηκα να κάνω ένα-δύο πρόχειρα μενού για όλη την εβδομάδα.
Δευτέρα:φασολάδα ή τουρλού ή ιμάμ(τη δευτέρα μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα απομεινάρια της κυριακής)
Τρίτη: κότα στο φούρνο με πιλάφι ή κεφτεδάκια με πατάτες ή παστίτσιο ή μουσακά
Τετάρτη:φακή ή ρεβύθια ή φασολάκια
Πέμπτη:ψάρι της αρεσκείας μας ή πιπέρια γεμιστά με κιμά ή γιουβαρλάκια ή κολοκυθάκια γεμιστά
Παρασκευή:αρακά ή μπάμιες ή πατάτες γιαχνί ή μακαρόνια με σάλτσα
Σάββατο:ψάρι της αρεσκείας μας ή μακαρόνια με κιμά ή παπουτσάκι
Κυριακή:μοσχάρι κοκκινιστό με πιλάφι ή χοιρινό στη γάστρα με πατάτες ή σνίτσελ με άσπρη σάλτσα ή κοτόπουλο με μπύρα και πουρέ

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ

ΚΕΙΚ  ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ


4 αυγά 
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι σκληρό
1 κούπα καλαμποκάλευρο
1 κούπα γάλα
1 κούπα σπορέλαιο
1 μπέικιν
ξύσμα πορτοκαλιού
ή 1 βανίλια


     Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.Μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αναμειγνύουμε πολύ καλά.Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα ή σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα.Ελέγχουμε με την οδοντογλυφίδα.Βλέπε μυστικά:http://spitikesgeuseis.blogspot.com/2011/05/blog-post_7633.html

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΛΗΓΟΥΡΙ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΛΗΓΟΥΡΙ

1 κοτόπουλο
2 κούπες πλιγούρι
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
αλάτι,πιπέρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
3 κ.γ. βούτυρο

     Βράζουμε το κοτόπουλο και τα συκωτάκια του για 30 λεπτά.Όταν βράσουν τα συκωτάκια βγάζουμε
και τα ψιλοκόβουμε.Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα συκωτάκια.Προσθέτουμε 
τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο άνηθο,ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.Σε ένα ταψί βάζουμε το κοτόπουλο, ότι έχουμε τσιγαρίσει στο τηγάνι και 2 κούπες πλιγούρι.Βάζουμε 4 κούπες ζωμό από την κότα,το ελαιόλαδο,αλάτι και πιπέρι.Ψήνουμε περίπου για 40 λεπτά μέχρι να βράσει το πλιγούρι.Παραδοσιακό ελληνικό φαγητό. 

ΚΟΛΙΟΙ ΠΛΑΚΙ

ΚΟΛΙΟΙ ΠΛΑΚΙ



1 κιλό κολιοί
1 κρεμμύδι σε φετάκια
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 λεμόνι σε φέτες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη


     Αφού καθαρίσουμε τους κολιούς ,τους βάζουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά.Ψήνουμε στους 180C για 1 ώρα περίπου.

ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ


1 φυτική σαντυγί(τύπου μόρφατ)
1 ζαχαρούχο
1 εβαπορέ
2 βανίλιες


    Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά να αφρατέψουν.Μετά τα βάζουμε στην παγωτομηχανή ή αν δεν έχουμε σε ένα ανοξείδωτο σκεύος στην κατάψυξη.Για 5 φορές ανά μια ώρα ανακατεύουμε το παγωτό με το μίξερ για να είναι αφράτο και να μη πιάσει πάγο.

ΖΥΜΗ ΣΑΒΑΡΕΝ(ΓΙΑ ΜΠΑΜΠΑ)

ΖΥΜΗ ΣΑΒΑΡΕΝ(ΓΙΑ ΜΠΑΜΠΑ)


2 κούπες αλεύρι
3 αυγά
1/3 κούπα γάλα(χλιαρό)
1/3 κούπα βούτυρο(λιωμένο)
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ. αλάτι
1 ζάχαρη
Για το σιρόπι:
1 1/2 κούπα νερό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
κονιάκ
2-3 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο ή φράουλα




      Βάζουμε στο μίξερ το γάλα,τη ζάχαρη,τη μαγιά,τα αυγά και τα χτυπάμε για 5 λεπτά.Προσθέτουμε το αλεύρι,το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι.Όταν ενωθούν τα υλικά σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να διπλασιάσει τον όγκο της.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε
μια στρόγγυλη φόρμα του κέικ και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη.Αφήνουμε για μισή ώρα ακόμα σε ζεστό περιβάλλον.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για μισή ώρα.Ξεφορμάρουμε αμέσως και αφού κρυώσει λίγο τρυπάμε το κάτω μέρος σε πολλά σημεία με οδοντογλυφίδα.
     Βράζουμε το σιρόπι σε ένα τηγάνι.Αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε τον μπαμπά μέσα στο τηγάνι και αρχίζουμε να τον βρέχουμε με το σιρόπι στο οποίο έχουμε ρίξει μέσα και λίγο κονιάκ.Τον στολίζουμε σε μια πιατέλα και τον αλείφουμε με μαρμελάδα βερίκοκο ή φράουλα.(Την μαρμελάδα την διαλύουμε σε λίγο ζεστό νερό). 

ΕΥΚΟΛΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΑΡΤΑ

ΕΥΚΟΛΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΑΡΤΑ


3 κούπες αλεύρι
1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/4 κούπας βούτυρο
1 αυγό
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.γ. μπέικιν
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού


    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε σε σφιχτή ζύμη.Πριν την χρησιμοποιήσουμε την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ

ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ


2 κούπες τριμμένη τομάτα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1/2 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι.πιπέρι,ρίγανη
λίγα φύλλα βασιλικό
1/2 κούπα λάδι
1 κ.γ. πάστα τομάτας


     Καίμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει βράζοντας.Στο τέλος ρίχνουμε το βασιλικό και σβήνουμε.Αν μας περισσέψει σάλτσα τη διατηρούμε στο ψυγείο για 4 μέρες ή τη βάζουμε στην κατάψυξη για 2 μήνες. 

     

ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ

ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ

     Ποτέ δεν αναμειγνύουμε τη μαγιά μαζί με το αλάτι.Το αλάτι εξουδετερώνει τη μαγιά και ότι και να ζυμώσουμε δε θα φουσκώσει.  

ΖΥΜΗ ΨΩΜΙΟΥ

ΖΥΜΗ ΨΩΜΙΟΥ


500γρ. αλεύρι σκληρό
300γρ. χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. λάδι


    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη ,το λάδι και τη μαγιά.Ρίχνουμε το αλεύρι και τέλος το αλάτι*.Ζυμώνουμε δυνατά για 10 λεπτά και αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 30 λεπτά σκεπασμένη με μια μεμβράνη.Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά.Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί και της δίνουμε το σχήμα που θέλουμε (προσωπικά ψήνω το ψωμί σε μακρόστενη φόρμα του κέικ).Αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά ακόμα.Ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C.
    Το αλάτι δε το βάζουμε ποτέ μαζί με τη μαγιά γιατί την εξουδετερώνει.

ΖΥΜΕΣ

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ


1 κούπα αλεύρι
1 κούπα νερό
3 κ.σ. βούτυρο
3 αυγά
λίγο αλάτι


    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό,το βούτυρο,το αλάτι και μόλις αρχίσουν να ζεσταίνονται ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας γρήγορα.Όταν γίνει μια μπάλα που ξεκολλάει από τα τοιχώματα τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν.Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε λαδόκολλα και με δύο κουταλάκια του γλυκού ή με κορνέ τοποθετούμε τα σου.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 10-15 λεπτά να φουσκώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ
για ταψάκι 30εκ. διάμετρο


1 1/2-2  κούπα αλεύρι περίπου
1 κούπα γάλα ή νερό(χλιαρό)
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ. λάδι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
     
     Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα,τη μαγιά,το λάδι,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.Αφήνουμε για 5 λεπτά να σταθεί και μετά ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά μαζί με το αλάτι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.Όταν η ζύμη αρχίζει να μαζεύεται αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια δυνατά χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας και ρίχνοντας αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη,περίπου για 5-7 λεπτά.Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου μια ώρα.Λαδώνουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε ,βάζουμε μέσα τη ζύμη και την ανοίγουμε με τα δάχτυλα.
    Αν δε θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε αμέσως μπορούμε να την κρατήσουμε( τυλιγμένη σε μεμβράνη) στη συντήρηση για 2 μέρες και στην κατάψυξη μέχρι και 2 μήνες.  

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

4 στήθοι κότας
2 κ..γ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο(λιωμένο)
αλάτι.πιπέρι
1 κούπα κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. πάστα τομάτας
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο

    Κόβουμε τα στήθοι στα τέσσερα και τα αλείφουμε με τη μουστάρδα και το  σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε.Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε πολύ καλά την κότα.Ρίχνουμε 1 κούπα νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά του.Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα μαζί με την πάστα 
τομάτας ,σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά.Συνοδεύουμε με πιλάφι.      

ΜΑΛΑΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

ΜΑΛΑΚΑ  ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ


400γρ. κουβερτούρα
1 ζαχαρούχο γάλα
2 κ.γ. βούτυρο
1 κούπα ξηροί καρποί


     Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε την κουβερτούρα με το ζαχαρούχο και το βιτάμ ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά.Αποσύρουμε και ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς που μας αρέσουν.Σε ένα τετράγωνο 
ταψάκι 25X25 βάζουμε λαδόκολλα ή μεμβράνη και αδειάζουμε το μείγμα.Το απλώνουμε για να είναι 
ομοιόμορφο και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να σφίξει.Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο μας
και αναποδογυρίζουμε τη σοκολάτα.Κόβουμε σε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια.Τα σοκολατάκια είναι έτοιμα.

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ


1/2 λίτρο γάλα
1 αυγό
2 φλυτζάνια αλεύρι
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. λάδι


    Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ.Καίμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι βουτυρώνουμε και ρίχνουμε με μια μικρή κουτάλα χυλό.Τις τηγανίτες μπορούμε να τις σερβίρουμε με ζάχαρη,με μέλι,με
μερέντα ή με μαρμελάδα.Ιδανικές για πρωινό.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ


1 κιλό πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά
1 δαφνόφυλλο
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
1 κούπα τριμμένη τομάτα
1 κ.σ. πάστα τομάτας
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 κούπα ελαιόλαδο


    Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.Ζεσταίνουμε το λάδι και τις 
τηγανίζουμε ελαφρά.Ρίχνουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και την πιπεριά κομμένα σε φέτες.Προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα,την πάστα,τον μαϊντανό ψιλοκομμένο,το αλατοπίπερο και την ρίγανη.Σκεπάζουμε με νερό και δεν ανακατεύουμε αν χρειαστεί,αλλά
κουνάμε την κατσαρόλα(με αυτόν τον τρόπο δε θα διαλυθούν οι πατάτες).Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΔΕΡΑ

ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΔΕΡΑ


1 ποτήρι κόκκινο κρασί*
3 κ.σ. λάδι
2 κ.γ. βούτυρο
1 κύβο βοδινού 
1/2 κούπα ζεστό νερό
1 μικρό κρεμμύδι
1 κ.γ. γεμάτη αλεύρι
αλάτι,πιπέρι


      Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο λάδι και στο βούτυρο.Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τον κύβο και το ζεστό νερό.Βράζουμε για 3 λεπτά και δένουμε τη σάλτσα με το αλεύρι(που το έχουμε διαλύσει σε λίγο ζωμό).Δεν ξεχνάμε το αλατοπίπερο. Αν η σάλτσα δε δέσει συμπληρώνουμε 1/2 κ.γ. αλεύρι ακόμα.Ταιριάζει με 
φιλέτα μοσχαρίσια.
*Μαδέρα ή μαυροδάφνη.

ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
4 κ.σ. μαγιονέζα
1/2 λεμόνι χυμός και ξύσμα 
αλάτι



   Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί ανακατεύοντας απαλά.Ταιριάζει με σαλάτες και με ψητά.

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ


2 αυγά
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. άσπρο ξύδι
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κούπα σπορέλαιο
αλάτι,πιπέρι


     Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το σπορέλαιο.Ρίχνουμε το σπορέλαιο σιγά-σιγά με σταθερή ροή.Η μαγιονέζα μας είναι έτοιμη και μπορούμε να την διατηρήσουμε για 4 μέρες στο ψυγείο.














      Μπορούμε να φτιάξουμε και ροζ μαγιονέζα προσθέτοντας και σε 1 κούπα μαγιονέζα 1 κ.σ. κέτσαπ.









ΛΙΚΕΡ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ



ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ




600γρ. βατόμουρα
500γρ. ζάχαρη
750ml βότκα
1 ξύλο βανίλιας σχισμένη στη μέση


    Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο και τα αφήνουμε για 3 βδομάδες σε σκιερό μέρος.Που και που ανακινούμε το βάζο.Μετά τις 3 βδομάδες φιλτράρουμε το λίκερ και στην υγειά μας.Αν θέλετε το ξύλο βανίλιας το αφήνετε μέσα στο λικέρ.

ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

http://fe-mail.gr/pages/gr.php Τα πάντα για τη γυναίκα
http://logiaapopseisgnomes.blogspot.com Ενδιαφέροντα άρθρα
http://www.queen.gr/Κάθε γυναίκα κρύβει μέσα της μια βασίλισσα
http://www.zoopolispetshop.gr/Οτι ψάχνεται για τα ζωάκια σας
http://www.greekbooks.gr/Για νέους.
http://www.babble.com/ Για τους γονείς.
http://www.hamogelo.gr/
http://dfilis.blogspot.com

ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ

      Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί κάποιες από εμάς πως στρώνετε ένα επίσημο τραπέζι.Εδώ θα βρούμε οδηγίες: www.teleiosgamos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=143&Itemid=207


      Ας δούμε και ένα σχετικό video:
www.youtube.com/watch?v=gCkdVkzovzY&feature=related
       Στο κέντρο του τραπεζιού μπορούμε να βάλουμε λουλούδια ή κεριά και να παίξουμε με λεπτομέρειες:
http://fe-mail.gr/pages/posts/decoration/decoration6093.php

ΜΕΖΟΥΡΕΣ

1   κ.γ. μπέικιν                             5γρ.
1   κ.γ. κορν φλάουρ                    5γρ.
1   κούπα βούτυρο                   230γρ.
1   κούπα κακάο                        85γρ.
1   κ.σ. κακάο                            10γρ.
1   κούπα κρέμα γάλακτος       240γρ.
1   κούπα αλεύρι                      130γρ.
1   κ.σ. αλεύρι                            10γρ.
1   κούπα μέλι                          340γρ.
1   κ.σ. μέλι                                20γρ.
1   κούπα νερό                         200γρ.
1   κούπα γάλα                         230γρ.
1   κούπα λάδι                          210γρ.
1   κ.σ. αλάτι                              20γρ.
1   κούπα ζάχαρη                     200γρ.
1   κούπα άχνη                         115γρ.
1   κούπα μαύρη ζάχαρη           220γρ.

ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ


10 σφολιατίνια στρόγγυλα
1 σαντυγί τύπου torre
αμύγδαλο φιλέ
γλυκό φράουλα ή κεράσι


      Βάζουμε τα σφολιατίνια σε αντικολλητικά κουπάκια,τα τρυπάμε στη βάση με ένα πηρούνι για να μη 
φουσκώσουν και τα ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσουν.Χτυπάμε τη σαντυγί και τη βάζουμε στο ψυγείο.Αφού ψηθούν τα σφολιατίνια τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.Με ένα κορνέ ή με ένα κουτάλι τα γεμίζουμε με τη σαντυγί,βάζουμε στο κέντρο την φράουλα και πασπαλίζουμε γύρω-γύρω με το φιλέ αμυγδάλου.Στο στόλισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μας αρέσει.

ΑΡΑΚΑΣ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟΣ

ΑΡΑΚΑΣ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟΣ


1 κιλό αρακάς
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
1 καρότο
2-3 πατάτες
ελαιόλαδο
1 κ.σ. τοματοπελτέ
1/2 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι,πιπέρι


     Καθαρίζουμε και πλένουμε τον αρακά.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι που έχουμε ψιίχνουμε στην κατσαρόλαλοκόψει.Σκεπάζουμε με νερό,προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα.Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη σάλτσα ,τον άνηθο,αλάτι και πιπέρι.Βράζουμε για μισή ώρα ακόμη.


   

ΚΕΙΚ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΜΕ NUTELLA

ΚΕΙΚ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΜΕ NUTELLA


6 κρόκοι
6 ασπράδια
125γρ. βούτυρο
400γρ. nutella
1 κ.σ. κονιάκ
100γρ. τριμμένα φουντούκια
100γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Για το γλάσο:
100γρ. κουβερτούρα
100γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. κονιάκ
100 γρ. χοντροκομμένο φουντούκι
     
     Αλέθουμε όσο πιο καλά μπορούμε το φουντούκι.
     Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα ,όχι πολύ σφιχτή.Σε ένα μπολ χτυπάμε τη nutella με το βούτυρο.Μετά ρίχνουμε το κονιάκ,τους κρόκους,το αλεσμένο φουντούκι και τέλος την λιώμενη κουβερτούρα που έχουμε αφήσει να κρυώσει.Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 23εκ..Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 
180C για 40 λεπτά.
    Ετοιμάζουμε το γλάσο.Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.Τα φουντούκια τα ρίχνουμε στο στόλισμα πάνω από το γλάσο.

GANACHE(γλάσο σοκολάτας)

GANACHE(γλάσο σοκολάτας)

500γρ. κουβερτούρα
500γρ. κρέμα γάλακτος
50γρ. μέλι

     Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί το μέλι ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.Αφήνουμε την ganache να πήξει και όχι να σφίξει.

ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΡΙΜΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΡΙΜΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ


150γρ. κουβερτούρα
150γρ. βούτυρο
6 αυγά
250γρ. ζάχαρη
100γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
4 κ.γ. κακάο
ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
άχνη για το πασπάλισμα


      Αλέθουμε τα αμύγδαλα όσο πιο καλά μπορούμε.Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο.Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και ρίχνουμε μέσα το κακάο,το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού,το μείγμα κουβερτούρας και τέλος το τριμμένο αμύγδαλο.Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι διαμέτρου 23εκ..Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-45 λεπτά.Στα 40 λεπτά τρυπάμε το κέικ με οδοντογλυφίδα.Όταν ξεφορμάρουμε πασπαλίζουμε με άχνη.

ΨΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΙΚ;

ΨΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΙΚ;


     Για να δούμε αν έχει ψηθεί το κέικ δοκιμάζουμε τρυπώντας στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα.Αν βγει στεγνή το κέικ είναι έτοιμο.Αν βγει νωπή το κέικ θέλει ακόμα.

ΤΕΛΕΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

Για το παντεσπάνι:
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγό
1 1/2 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα κακάο
1 1/2 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 βανίλια
1/2 κούπα ζεστό νερό

Για το γλάσο σοκολάτας:
200γρ. κουβερτούρα
40 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. μέλι
1 κούπα άχνη ζάχαρη
200γρ. κρέμα γάλακτος

      Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.Τελευταίο βάζουμε το ζεστό νερό.Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 22εκ. και στο πάτο βάζουμε και λαδόκολλα.Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε στους 180C για περίπου 1 ώρα.Δοκιμάζουμε στο κέντρο τρυπώντας με μια οδοντογλυφίδα.Αν βγει στεγνή το κέικ είναι έτοιμο.Αν βγει νωπή το κέικ θέλει ακόμα.Μπορούμε επίσης και να το ψήσουμε σε μακρόστενο κλασσικό pyrex.
      Αφού ψηθεί το κέικ το βάζουμε σε μια πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσει.Ετοιμάζουμε το γλάσο.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς.Μόλις λιώσουν ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε.Αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει λίγο.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντυγί μαζί την άχνη.Τέλος προσθέτουμε το μείγμα κουβερτούρας και ανακατεύουμε.
     Κόβουμε το κέικ στα δύο αφού έχει κρυώσει και απλώνουμε στη βάση γλάσο.Σκεπάζουμε  και καλύπτουμε με το υπόλοιπο γλάσο.  









όσο ψήνουμε ετοιμάζουμε το γλάσο!!!!






χωρίζουμε το κέικ στα 2 και γεμίζουμε!!!










Protected by Copyscape Web Copyright Protection Software