English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ της ΔΗΜΗΤΡΑΣ

Ελαφριά παπουτσάκια με γιαούρτι και όχι μπεσαμέλ, με ελάχιστα μπαχαρικά!

Υλικά για 8 παπουτσάκια

4 μελιζάνες μέτριες μακρουλές
1/2 κιλό κιμά
1 κονσέρβα ντοματάκια ή

 3 ντομάτες μέτριες
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 1/2 γιαούρτι στραγγιστό  

 (τα μικρά)
8 φέτες γραβιέρα ή 

 άλλο σκληρό τυρί
φρυγανιά
λάδι
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Για τον κιμά
Σε ένα βαθύ και μέτριο σκεύος βάζουμε λάδι να καλύψει τον πάτο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαραίνουμε.
Αμέσως μετά ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεσβολιάσει και να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε τη ντομάτα,τον μαϊντανό,το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πιει τα υγρά του.

Για τις μελιτζάνες
Τις κόβουμε κατά μήκος ομοιόμορφα σε δύο κομμάτια.
Τις πασπαλίζουμε με αλάτι να "τραυματιστούν" και να φύγει η πίκρα.
Μετά από 1/2 ώρα τις ξεπλένουμε και αφαιρούμε την ψύχα. Προσοχή! Όχι μέχρι κάτω,θέλουμε να κρατάνε την θέση τους στο ταψί!
Είμαστε έτοιμοι να τις γεμίσουμε! Με προσοχή μοιράζουμε τον κιμά σε όλες.
Από πάνω βάζουμε το γιαούρτι, κουταλιά κουταλιά, να μοιραστεί σωστά σε όλες.
Από πάνω το τυρί και τέλος παπσαλίζουμε με φρυγανιά!
Τέλος!
Ρίχνουμε σε όλες από 2-3 κουταλιές λάδι, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Αν χρησιμοποιήσετε αέρα θέλει λιγότερο χρόνο, εξάλλου στην διάρκεια τσιμπάτε με ένα πηρουνάκι την ψύχα για να το διαπιστώσετε!
Καλή όρεξη
Δήμητρα Τζαβέλλα






Ευχαριστώ τη Δήμητρα για την ωραία συνταγή!!!
Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Protected by Copyscape Web Copyright Protection Software